Populaarne maapiim jõuab lettidele Eesti esimese täispiimajogurtina

09.04.2020

Alates aprillist on poodidesse jõudnud Alma täispiimajogurtid, mille puhas maitse ja kreemine konsistents on saavutatud kodumaise maapiima abil. Kui veel mõni aeg tagasi arvati, et rasvased piimatooted ei ole just kõige tervisesõbralikum valik, siis nüüdseks on saanud naturaalsetest piimatoodetest kasvav trend.

Valio Eesti turundus- ja tootearendusdirektori Nele Jõemaa sõnul on täispiimajogurti seeria loomise inspiratsiooniks tarbija, kes oskab hinnata maalähedase maitsega autentset toitu.

„Kui veel paar aastat tagasi oli terviseteadlik tarbija arvamusel, et tuleks eelistada väherasvaseid piimatooteid, valitseb nüüdseks turul sootuks teine olukord. Inimesed on teadlikud piimarasva kasulikest omadustest ning soovivad lettidelt leida tooteid, mis on puhta ja naturaalse maitsega, nagu seda on maapiim. Jogurti sees jõuab selle kasulikkus ka kõikide nendeni, kes piima juua ei armasta,“ kirjeldas Jõemaa toote loomiseni viinud trende toiduainetööstuses.

Võrreldes tavaliste jogurtidega on täispiimajogurtid kõrgema piimarasva protsendiga, mis aitab kehal omastada kasulikke aineid, nagu näiteks piimas sisalduvat kaltsiumi ning D-vitamiini. Seepärast on täispiimajogurt hea hommikusöögi- või vahepalavalik kõigile kasvueas lastele ja noortele, kelle energiavajadus päeva jooksul on suurem.

Uued jogurtid on saadaval neljas erinevas maitses, mille hulgast leiab nii juba tarbijate südametesse jõudnud muraka- ja ahjuõunajogurti kui ka uued maitsed nagu murel ja põldmari.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid. Peamiselt Kesk- ja Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Itaaliast, Kreekast ja Ameerika Ühendriikidest. Ettevõtte tootevalikust leiab igapäevaseid, aga ka funktsionaalseid piimatooteid, mille aluseks on Valio rahvusvahelise kontserni teaduslikud uuringud ja uued tootmismeetodid. Valios läbi viidud teadustööd on hinnatud ka Nobeli preemiaga.