Valge šokolaadi-pudingukook emadepäevaks

Põhi

digestive küpsiseid 200g
Alma Eesti võid 82% 90g

Täidis

Alma vahukoort 35% 100ml
Alma Eesti võid 82% 100g
valget šokolaadi 150g
Alma puding vanilli 1
kanamuna 5
vanillisuhkrut 15g
suhkrut 100g
nisujahu 3spl
hapukoort 500g

Kate

Alma puding vanilli 1

Kaunistamiseks

Maasikaid
Valio Delish piimatäidisega biskviitkook piimašokolaadis 1

Приготовление

Kata 24cm suuruse lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga.


Kuumuta ahi 155 kraadini ja aseta kuumakindel veeanum koos veega ahju alumisele siinile.


Koogipõhja jaoks purusta küpsised ja sulata või ning sega see kausis omavahel läbi. Suru see koogivormi põhjale ja külmkappi tahenema.


Täidise jaoks kuumuta kastrulis koor ja või keemiseni, eemalda tulelt. Tükelda šokolaad peeneks ja pane see suurde kaussi. Vala šokooladile juurde kuum koore ja või segu ning sega see ühtlaseks massiks. Seejärel lisa juurde puding, hapukoor, suhkrud, kanamunad ja seejärel lase saumikseriga ühtlaseks massiks. Viimasena lisa nisujahu ja lase uuesti saumikseriga ühtlaseks massiks.


Vala saadud segu küpsisepõhjale ja küpseta 155 kraadi juures umbes 45 minutit või kuni segu on enamvähem hüübinud.
Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Kata kook 1 paki vanillipudinguga ning küpseta 220 kraadises ahjus veel 5 minutit.


Seejärel eemalda kook ahjust ja jahuta täielikult. Jäta kook üleööks külmkappi. Järgmisel päeval eemalda ettevaatlikult koogivorm ning kaunista kook Valio Delishi ja maasikatega.


Head isu!

 

Autor: Kristian Neemela