Vegan vanilje-besee-sidrunipirukas

Vegan vanilje-besee-sidrunipirukas

Vegan vanilje-besee-sidrunipirukas

Vegan vanilje-besee-sidrunipirukas

Klassikaline sidruni-beseepirukas on ka vegan-versioonina väga maitsev. Lihtsalt kikerherneste leemest valmistatav besee moodustab kauni katte sellele värske maitsega maiuspalale.

8 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

põhi

100 g
kookosõli või kookosrasva
½ dl
tuhksuhkrut
2 dl
nisujahu
1 tl
vaniljesuhkrut
1 spl
vett

täidis

2
sidrunit
2 ½ dl
1 ½ dl
suhkrut
½ dl
maisitärklist
200 g

besee

¾ dl
kikerherneste vedelikku
100 g
peent kristallsuhkrut

Valmistamine

  1. Sega sulatatud kookosõli või -rasva hulka tuhksuhkur, nisujahu ja vaniljesuhkur. Lisa lõpuks taignasse tilk vett või näiteks mahla. Sega ühtlaseks ja pane hetkeks külmikusse tahkuma, sest veidi tahkemat tainast on lihtsam vormi panna.
  2. Määri nelinurkse lahtikäiva vormi servad ja kata põhi küpsetuspaberiga. Pane põhjale raskuseks näiteks kuivi herneid, et pirukapõhi hoiaks vormi. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit, eemalda herned ja pinna küpsetuspaber. Jätka küpsetamist veel umbes 5 minutit.
  3. Pirukapõhja jahtumise ajal valmista täidis. Pese sidrunid, riivi koor ja pressi mahl. Lisa sidrunimahl, riivitud koor, taimne toidukreem, suhkur ja maisitärklis potti. Kuumuta segu kogu aeg segades, kuni segu pakseneb. Tõsta pott pliidilt. Lisa hulka Oddlygood Dreamy sidruni kaeradessert ja veidi kollast toiduvärvi. Värv ei ole vajalik, aga annab pirukale kauni tooni. Määri veidi jahtunud sidrunitäidis põhja peale ja tõsta pirukavorm külmikusse
  4. Pinna besee valmistamiseks vahusta kikerhernekonservi vedelik kõvaks vahuks. Lisa hulka vähehaavalt peeneteraline kristallsuhkur kogu aeg vahustades. Kui besee on läikiv, pane besee pritsimiskotti ja pritsi sidrunipiruka pinnale besee väikeste tupsudena või kata soovi korral kogu koogi pind beseekihiga. Beseekihile kauni pinna saamiseks põleta pinda kergelt gaasipõletiga.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.