Vegan marjamakroonid

Vegan marjamakroonid

Vegan marjamakroonid

Vegan marjamakroonid

Vegan makroone on lihtne teha kikerhernekonservi vedelikust. Küpsetise krõbeda koore all on pehme marjasegu ja vaarikamarmelaad.

30 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad30 portsjonit

1 ½ dl
kikerherneste vedelikku
200 g
suhkrut
200 g
mandlijahu
200 g
tuhksuhkrut

soovi korral

tilk toiduvärvi

täidis

1 dl
1 spl
tuhksuhkrut
200 g
50 g
vaarikamarmelaadi

Valmistamine

  1. Vahusta kikerherneste vedelik tihedaks vahuks. Lisa vähehaaval hulka suhkur ning jätka vahustamist, kuni vaht on tihe ja läikiv.
  2. Peenesta tuhksuhkur ja mandlijahu köögikombainis peeneteraliseks seguks. Sõelu suhkru ja jahu segu vähehaaval vahu hulka ning sega ettevaatlikult. Lisa lõpuks tilk toiduvärvi, kui soovid valgete asemel värvilisi makroone.
  3. Kui värvi ettevaatlikult segada ja jätta taignasse triipudena, tekib makroonidesse marmorimustriline pind.
  4. Pane makroonitaigen pritsimiskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed võrdse suurusega kettad (läbimõõt u 3 cm). Kuivata makroone ahjuplaadil u 20 minutit enne ahju panemist. Küpseta makroone 120-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pind on muutunud krõbedaks ja küpsetised tulevad kergesti küpsetuspaberi küljest lahti.
  5. Valmista marjakreem, vahusta toidukreem ning lisa hulka tuhksuhkur ja kaeradessert. Pane segu pritsimiskotti. Pritsi makroonidele täidisest ring ning lisa keskele veidi moosi.
  6. Pane teine makroon kaaneks peale, ja ongi valmis.
  7. Retsepti autor: Foody Allen

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.