Vastlakukkel Alma pudinguga

Vastlakukkel Alma pudinguga

Vastlakukkel Alma pudinguga

Vastlakukkel Alma pudinguga

Ampsa ja ampsa kohe nii, et ninaots on vahukoorega koos. Valmistu hüppeks, mis sinu suus hoogu võtab. See hapukas pohlasalat ja Rocky Road täidis, kus krõbe pähkel, pehme vahukomm ja kuivavatud õun annab sellise hoo, et sa ise ka üllatud.

10 portsjonit
2 h
11 rating

Koostisosad10 portsjonit

vastlakukkel

200 ml
50 ml
apelsinimahla viljalihaga
30 g
presspärmi
1 näputäis
soola
500 g
nisujahu
80 g
60 g
suhkrut
½ tl
kardemoni
pintseldamiseks piima

rocky road täidis

40 g
pekaanipähkleid
25 g
väiksemaid vahukomme
15 g
kuivatatud õunu
230 g
½ purki
pohlasalatit

vahukooremüts

400 ml
50 g
suhkrut

Valmistamine

  1. Kuumuta piim soojaks. Hõõru omavahel kokku pärm, suhkur ja sool. Vala juurde soe piim ja sega kõik omavahel läbi. Vala segades juurde jahu ja kardemon. Sõtku tainas ühtlaseks. Lisa toasoe või ja sõtku niikaua kuniks tainas kausi servade küljest lahti lööb. Jäta tainas kerkima sooja kohta ca 45-60 minutiks.
  2. Valmista ette Rocky Road täidis. Tee pekaanipähklid ja kuivatatud õunad väiksemateks tükkideks, sega need omavahel pudingu ja vahukommidega, jäta ootele.
  3. Rulli taignast pallikesed, ca 12 tk ja jäta nad ca 20 min köögiräti alla enne ahjupanekut kerkima. Kuklid rõõmsalt kerkinud, küpseta neid ahjus 200 kraadi juures 10-15 min või jälgi, kui nad on pealt kuldpruunid. Kui kuklid on valmis, pane nad jahtuma.
  4. Vahusta vahukoor ja suhkur omavahel tugevaks vahuks.
  5. Lõika jahtunud kuklitelt maha mütsike ja uurista seest tühjaks, mida rohkem uuristad seda rohkem täidist sinna mahub.
  6. Täida kuklid põhjast 1spl täie pohlasalatiga, pane sinna peale Rocky Road täidist, nii, et kukkel oleks ääreni. Pane sinna peale korralik kogus vahukoort ja aseta sinna peale kukli mütsike. Soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.
  7. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.