Vaniljekreemi ja mustikatega pidusai

Vaniljekreemi ja mustikatega pidusai

Vaniljekreemi ja mustikatega pidusai

Vaniljekreemi ja mustikatega pidusai

Suurepärane magustoit, vahepala või pidulaua snäkk. Vaniljekreemi ja mustikatega täidetud sai, millele on oma mõnusa pehmuse andnud Alma piim.

8 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

Tainas

150 g
150 ml
500 g
jahu
35 g
pärmi
3 tk
muna
½ tl
soola
60 g
suhkrut

täidis

3 tk
munakollast
5 spl
suhkrut
2 dl
3 dl
3 spl
jahu
1 tl
vanillisuhkrut
30 g
vanillikastme pulbrit
350 g
mustikaid

Valmistamine

  1. Taigna jaoks lahusta pärm ja pool suhkrust piimas, sega juurde 100g jahu ja jäta pooleks tunniks kerkima. Ülejäänud jahu, suhkur, sool ja või sega käte abil puruseks massiks.
  2. Lisa eelkergitatud tainale muna ja puru-segu ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase 1,5 tundi kerkida.
  3. Kreemi jaoks kuumuta piim ja koor keemiseni. Vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga, sega juurde jahu. Lisa segades piimasegu. Tõsta tagasi pliidile ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni kreem pakseneb.
  4. Tõsta tulelt, lase veidi jahtuda ning sega juurde vanillikastme pulber ja jahuta täielikult.
  5. Rulli kerkinud tainas jahusel laual ristkülikukujuliseks lahti ja kata ühtlaselt kreemiga, jättes pikemast servast umbes 5 cm tühjaks. Puista kreemile mustikad ning keera pikemast servast rulli.
  6. Lõika võrdseteks tükkideks ning aseta rullid 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi, lõikeservad ülal.
  7. Küpseta 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 25 minutit. Enne serveerimist võid soovi korral üle puistata tuhksuhkruga.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.