Tomatipirukas

Tomatipirukas

Tomatipirukas

Tomatipiruka retsept on lihtne ning sellega saab hakkama igaüks. Valmista seda mahlast pirukat perele, sõpradele või lihtsalt üksi nosimiseks. Kes ei proovi, ei saa teada, kui maitsev ta on!

8 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

Põhi

300 g
lehttaigent

Täidis

400 g
400 ml
3 tk
muna
100 g
10 tk
basiiliku lehti
meresoola
musta pipart

Kate

tomateid
oliiviõli
meresoola
musta pipart
murulauku

Valmistamine

  1. Rulli lehttaigen lahti, aseta õlitatud 30x30 cm suurusesse ahjuvormi ning kuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Täidiseks sega blenderis kokku kõik koostisained ja maitsesta soola ning pipraga.
  3. Vala segu ahjuvormi.
  4. Viiluta täidise peale tomatid, maitsesta oliiviõli, soola ja pipraga ning puista peale murulauku.
  5. Küpseta pirukat ahjus umbes 40 minutit.
  6. Kui ääred hakkavad üle küpsema, alanda kuumust.
  7. Testi puust tikuga piruka keskmist osa – kui tikk tuleb puhtana välja, siis on pirukas valmis.
  8. Lase veidi jahtuda ja naudi!

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.