Sügis koogivormis: õunamoosine kohupiimakook

Sügis koogivormis: õunamoosine kohupiimakook

Sügis koogivormis: õunamoosine kohupiimakook

Sügis koogivormis: õunamoosine kohupiimakook

Kuldse sügise lahutamatu kaaslane. Külluslikuks muudab koogi õunte asemel kasutatud õunamoos. Koogi tuumiku teiseks pooleks on Alma vanilli traditsiooniline kohupiim. Hapuka õunamoosiga loob see mõnusa harmoonia ning on tavapärasest pidulikum. Kaneel ja röstitud mandlid toovad õunte maitse veelgi paremini välja ning küpsetamise ajal heljub toas koogilõhn.

10 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

Põhja jaoks

110 g
nisujahu
80 g
1 ½ spl
tuhksuhkrut
¼ tl
soola
1 tk
munakollane

Täidise jaoks

400 g
100 ml
1 spl
tuhksuhkrut
2 muna + 1 munavalge
1 spl
nisujahu
250 g
paksu magusat õunamoosi
1 tl
jahvatatud kaneeli

Katteks

70 g
mandleid
1 spl
suhkrut
1 spl
võid
1 tl
jahvatatud kaneeli
¼ tl
jahvatatud musta pipart
150 g
paksu magusat õunamoosi

Valmistamine

  1. Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa toasoe või ja munakollane. Sega kõik ühtlaseks tainaks.
  2. Suru tainamass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja ja veidi ka äärtesse, aseta vorm 20 minutiks külmkappi.
  3. Täidise valmistamiseks vahusta kohupiima hulka munad, munavalge, suhkur, koor ja jahu. Jaota põhjale laiali õunamoos ja vala seejärel peale kohupiimatäidis.
  4. Küpseta 180 kraadises ahjus 40-50 minutit kuni kook on kuldne, kuid keskelt veel veidi võbiseb. Lase koogil pool tundi jahtuda ja eemalda siis vormist. Veel parem, kui lased koogil järgmise päevani külmas seista.
  5. Katte valmistamiseks haki mandlid suure noaga väiksemateks tükkideks ja vala pannile. Lisa pannile ka või, kaneel, suhkur ja pipar. Rösti mandlisegu keskmisel kuumusel 7-8 min ja lase siis mõned minutid jahtuda. Säti mandlisegu ringikujuliselt koogile. Koogi keskele tõsta veidi paksu õunamoosi.
  6. Serveeri ja naudi sügist!
  7. Retsepti autor: Koogikontor

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.