Sebratort valge šokolaadiga

Sebratort valge šokolaadiga

Sebratort valge šokolaadiga

Sebratort valge šokolaadiga

Tõeline pidupäeva tort, mis sobib ideaalselt meie sombustesse ilmadesse! Võib juhtuda, et hakkad neid isegi omamoodi ootama ja nautima, selle rammusa ja maitsete kihilise tordi nautimise võlu saatel. Seda torti on kõige mõnusam nautida kohvi ja hea seltskonna kõrvale!

7 portsjonit
4 h
11 rating

Koostisosad7 portsjonit

Põhi

50 g
magustatud kakaopulbrit
120 g
suhkrut
1 spl
tumedat rummi
180 g
jahu
1 ½ tl
soodat
170 g
170 ml
vett

täidis

350 g
200 g

glasuur

100 g
valget šokolaadi
50 g

Kaunistuseks

vaarikad
trühvlid

Valmistamine

  1. Pane ahi sooja 200 kraadi peale. Võta anum ja sega kokku kuivained, seejärel lisa hapukoor ja vesi ning sega tainas korralikult ühtlaseks massiks. Jaga võimalusel tainas kahte 20 cm vormi ja küpseta ahjus 20-25 min.
  2. Lase põhjadel jahtuda ja lõika need omakorda kaheks, jäta üks kiht õhem, teine paksem ja toimi nii mõlemaga.
  3. Hakka torti laduma lahtikäivasse koogivormi(kõrgemasse), võid kasutada sedasama, milles põhjasid küpsetasid. Esimesele, paksemale põhjakihile määri peale pool hapukoore kogusest, tõsta sellele peale õhem kiht.
  4. Õhema kihi peale määri 1 pakk rosinakohupiima ja aseta selle kihi peale teine õhem põhjakiht, millele laota ühtlaselt ülejäänud hapukoor. Pane viimasena peale paksem põhjakiht, tõmba vormile peale toidukile ja jäta üleöö külmkappi seisma.
  5. Võta tort külmkapist ja eemalda vorm, pane kastrulisse madalal tulel sulama šokolaad ja vahukoor. Sega samal ajal kuniks šokolaad on täielikult sulanud.
  6. Vala nüüd tort uhkelt šokolaadiga üle, võid umbes tunniks selleks tagasi külmkappi asetada või kuniks šokolaad tordil hangub.
  7. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.