Pudingu-kohupiimakook

Pudingu-kohupiimakook

Pudingu-kohupiimakook

Pudingu-kohupiimakook

Tutvustame kooki, mis on kerge, mahe ja vastupandamatult maitsev! Küpsisepõhjal peidab end kaks mahlast kihti: valge šokolaadi ja vaarikapüreega kohupiimatäidis ning vaarika-mascarpone puding. Tulemuseks on meeldivalt kerge ja õhuline maitsekombinatsioon. PS! Selle koogi võid julgelt 2 päeva enne serveerimist valmis teha.

10 portsjonit
30 min
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

Põhi

300 g
Digestive küpsised
1 näputäis
Kaneel
125 g
2 spl

Täidis

150 g
Valge šokolaad
300 g
Kohupiimapasta
50 g
Vaarika toormoos
2 tk
2 tk
Želatiinileht
1 spl
Vesi

Valmistamine

  1. Koogipõhja valmistamine

  2. Purusta küpsised peeneks puruks.
  3. Lisa kaneel, või, hapukoor ja sega ühtlaseks.
  4. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi (Ø22cm) põhja ja äärtele.
  5. Täidise valmistamine

  6. Täidise valmistamiseks sulata šokolaaditükid veevannil, sega ühtlaseks.
  7. Sega omavahel kohupiim ja toormoos, lisa segades sulašokolaad.
  8. Laota täidis koogipõhjale ja tõsta kook külmkappi.
  9. Sega puding kausis lahti.
  10. Pane želatiinilehed külma vette paisuma umbes 7 minutiks. Seejärel pane kaussi 1 sl keevat vett. Pigista želatiinilehed käte vahel kuivemaks ja tõsta keevasse vette. Sega kiirelt lahustumiseni.
  11. Tõsta paar lusikatäit pudingut želatiinisegusse temperatuuride ühtlustamiseks. Seejärel sega želatiinisegu ülejäänud pudinguga.
  12. Laota pudingutäidis koogile kõige peale.
  13. Tõsta kook külmkappi ja lase taheneda vähemalt järgmise päevani.
  14. Kaunista meelepäraselt ja serveeri.
  15. Retsept ja foto: Ragne Värk

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.