Porgandi-piparkoogi kook

Porgandi-piparkoogi kook

Porgandi-piparkoogi kook

Porgandi-piparkoogi kook

Nii maitsev ja eriline kook Sinu jõulupidustuste viimasteks ampsudeks. Kõht on ilmselt juba head-paremat liiga täis, kuid nii häid maitseid ei jäta küll keegi sellest hoolimata vahele.

8 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

põhi

40 g
kuivatatud jõhvikaid
2 spl
viskit
2 tk
muna
30 g
oliiviõli
150 g
tatrajahu
½ tl
soodat
45 g
suhkrut
¼ tl
soola
2 tk
porgandit

täidis

2 tk
muna
760 g
100 g
1 tl
piparkoogi maitseainet

glasuur

100 g
šokolaadi
50 g

kaunistamiseks

värskeid jõhvikaid

Valmistamine

  1. Haki kuivatatud jõhvikad väiksemateks tükkideks, vala peale ettenähtud kogus viskit ja jäta ootele.
  2. Vahusta munad suhkruga, seejärel lisa sinna hulka oliiviõli ja vahusta veel paar minutit. Järgmiseks sega sinna juurde riivitud porgand, sega spaatliga läbi.
  3. Seejärel kalla segu hulka eelnevalt kokku segatud kuivained. Kõige lõpus lisa jõhvikad koos viskivedelikuga taignasse, sega läbi.
  4. Kasuta 24 cm koogivormi, kata selle põhi küpsetuspaberiga ja vala sinna tainas, ühtlusta spaatli abiga. Pani ahi eelsoojenema 180 kraadi juurde.
  5. Täidise jaoks vahusta eelnevalt munad ja lisa sinna juurde ülejäänud täidise komponendid, vala taigna põhja peale.
  6. Küpseta ahjus ca 35-45 min. Pane kook jahtuma.
  7. Glasuuri valmistamisel vala kastrulisse kohvikoor ja tükeldatud šokolaad, madalal kuumusel, samal ajal pidevalt segades kuni šokolaad on sulanud ja koorega segunenud.
  8. Vala glasuur jahtunud koogile. Kaunista soovi korral värskete jõhvikatega, mis sobivad sinna tegelikult imeliselt oma maheda veidi hapuka maitsega.
  9. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.