Pohlakeeks

Pohlakeeks

Pohlakeeks

See pohlakeeks on valmistatud Alma Muah koorejogurtiga, mida saab just jõuluhooajal. Valge šokolaad ja pohl mõnusalt mahlase keeksiga, kuhu end salamisi ka pohlasalat peitnud on. Küpseta seda advendiks või jõululauale, sest vahel on lihtsad ja kiired küpsetised need kõige maitsvamad!

8 portsjonit
2 h
11 rating

Koostisosad8 portsjonit

Keeks

3 tk
muna
200 g
200 g
jahu
2 tl
küpsetuspulbrit
1 näputäis
kardemoni
125 g
suhkrut
70 g
(oliivi)õli
85 g
pohlasalatit

Toorjuustukate

200 g
toorjuustu
pool sidrunit
50 g
tuhksuhkrut

Valmistamine

  1. Pane suuremasse kaussi suhkur, kardemon ja munad ning vispelda need omavahel korralikult läbi, lisa jogurt ja õli ja vispelda veelkord korralikult nii, et kõik ained on omavahel ühtlaseks segunenud.
  2. Sega teises kausis omavahel küpsetuspulber ja jahu. Sõelu kuivained jogurti-muna segu hulka ja vispelda samal ajal.
  3. Pane ahi eelsoojenema 180 kraadi peale ja valmista ette keeksi vorm. Kui sul on küpsetusõli sprei kujul siis on see üks kiiduväärt abivahend, kui mitte siis määri vorm kokku võiga. Sprei olemasolul lase küpsetusvormi kõik ääred õliga kokku.
  4. Nüüd vala pool keeksisegust vormi ja tõsta pohlasalati keskele, jaota lusikaga nii, et ikka igale poole jaguks, vala peale ülejäänud keeksitainas.
  5. Küpseta ahjus 40-45 min, katsu tikuga aegajalt. Kui keeks läheb pealt liialt kiirelt pruuniks siis pane sellele foolium peale. Tikuga proovides peab tikk jääma puhtaks aga samas on õige keeksi võlu just tema mahlasus, millega see keeks hiilgab.
  6. Kui keeks on valmis siis tõsta ta ahjust välja ja lase vormis veidi jahtuda ning alles siis kalluta vormist välja.
  7. Glasuuri jaoks sega omavahel kokku toasoe toorjuust, tuhksuhkur ja sidrun. Tõsta glasuur jahtunud keekskile ja jaota täpselt nii, kuidas Sulle endale meeldib. Kui on soovi siis kaunista keeksi meelepäraselt uhkemaks.
  8. Mõnus vürtsikas glögi siia kõrvale on lihtsalt suurepärane!
  9. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.