Pistaatsia-vaarikakook

Pistaatsia-vaarikakook

Pistaatsia-vaarikakook

Pistaatsia-vaarikakook

Hästi siidise ja pehme tekstuuriga pistaatsia-vaarikakook, millele annab rohekat jumet rohelise tee pulber ehk matcha. Magusat valge šokolaadi ja Alma Muah! pistaatsiajogurti segu tasakaalustab siin ideaalselt hapu iseloomuga vaarikas! Kui soovid saavutada eriti pidulikku efekti, valmista koogile kaunistuseks ka pistaatsiakaramell.

6 portsjonit
7 h
00 ratings

Koostisosad6 portsjonit

PÕHI

150 g
Digestive küpsiseid
80 g

TÄIDIS

300 g
250 g
valget šokolaadi
60 ml
150 g
vaarikaid
1 tl
matchat

Kaunistamiseks

pistaatsiapähkleid
vaarikaid

Pistaatsiakaramell (võid selle osa südamerahuga tegemata jätta)

50 ml
suhkrusiirupit
50 ml
vett
100 g
suhkrut
2 spl
pistaatsiapähklipuru

Valmistamine

  1. Tõsta jogurt külmkapist välja, et see oleks täidise valmistamise ajaks toasoe.
  2. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisemass väikeste portsjonkoogivormide põhja või kasuta ühte suuremat küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivat koogivormi ja suru küpsisemass selle vormi põhja. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
  3. Haki valge šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta väikeses potis koor keemiseni ja tõsta siis tulelt eemale. Lisa hulka valge šokolaadi tükid ja sega kuni šokolaad on sulanud. Sega nüüd sulanud šokolaadisegu kahes jaos jogurti hulka. Kõigepealt lisa pool, sega korralikult läbi. Seejärel lisa ülejäänud osa, sega kuni saad ühtlase kreemi. Lõpuks lisa hulka ka matchapulber. Poolita vaarikad ja jaota need koogipõhjale. Kui teed portsjonvormidesse, siis lisa põhjale u 4 vaarikapoolikut. Võid põhjale lisada ka mõned pistaatsiapähklitükid. Vala nüüd peale jogurti-šokolaadikreem. Lase külmkapis 5-6 tundi taheneda.
  4. Eemalda siis kook vormist. Kaunista vaarikate, pistaatsiakaramelli ja -pähklipuruga!
  5. Pistaatsiakaramelli valmistamine

  6. Vala pannile siirup, vesi ja suhkur.
  7. Lase paar minutit podiseda ja suhkrul sulada.
  8. Lisa hakitud pistaatsiapähklid ja lase veel 4-5 min pannil peal muliseda.
  9. Vala kergelt karamellise tooniga suhkrusegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali (umbes 25 x 25 cm suuruselt) ja lase toasoojuses tahkuda.
  10. Kui karamell on tahkunud, murra see tükkideks.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.