Peekoni-juustupirukas pohlamoosiga

Peekoni-juustupirukas pohlamoosiga

Peekoni-juustupirukas pohlamoosiga

Peekoni-juustupirukas pohlamoosiga

See on üks toitev ja tummine pirukas, mis sobib söömiseks nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Sellel pirukal on pisike kiiks pohlamoosi näol, mis aga imehästi kõikide komponentidega kokku sobitub. Seega ära seda kindlasti pirukasse lisamata jäta.

8 portsjonit
30 min
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

500 g
pärmi-lehttainast
125 g
suitsupeekonit
100 g
klassikalist hummust
100 g
2 spl
tüümiani, hakituna
2 spl
pohlamoosi
musta pipart
1 tk
lahtiklopitud muna (määrimiseks)

Valmistamine

  1. Sulata ja seejärel voldi tainas tööpinnal lahti. Tükelda peekon ning prae pannil kergelt krõbedaks.
  2. Määri tainale hummust, laota peale peekonitükid.
  3. Riivi Forte juust ning tõsta väike peotäis kõrvale, ülejäänud juust raputa pirukale, lisa tüümian ning laota peale moos (ära määri, vaid aseta peale väikesed moosikuhjakesed).
  4. Raputa peale musta pipart.
  5. Seejärel lõika tainas neljaks pikaks ribaks ning suru iga riba ääred omavahel kokku, et täidis jääks keskele.
  6. Keeruta riba käte abil, et tekiks kerge spiraal ning voldi ahjuplaadil esimene riba ringiks.
  7. Toimi samamoodi ka teiste tainaribadena ning keeruta need kõik järgemööda ümber eelmise tainaringi.
  8. Määri pirukat lahtiklopitud munaga ning raputa üle eelnevalt kõrvalepandud juustuga. Küpseta pöörõhurežiimil 180 kraadi juures 15-20 minutit.
  9. Retsepti autor: Ragne Värk

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.