Pasha jõhvikate ja mandlilaastudega

Pasha jõhvikate ja mandlilaastudega

Pasha jõhvikate ja mandlilaastudega

Pasha jõhvikate ja mandlilaastudega

Üsna klassikaline pasha, mille lisandiks veidi apelsinikoort, jõhvikaid ja mandlilaaste. Kui oled rosinasõber, lisa natuke ka neid. Selle pasha tekstuur on mõnusalt pehme ja kreemjas. Kas teadsid, et pashavormide asemel on hea nipp kasutada savist lillepotte? Neil on augud põhjas, seega saab liigne vedelik ilusti välja voolata.

12 portsjonit
24 h
00 ratings

Koostisosad12 portsjonit

800 g
125 g
Suhkrut
3 tk
Muna
150 g
80 g
80 g
Kuivatatud jõhvikaid
50 g
Mandlilaaste

Kaunistamiseks

50 g
Piimašokolaadi
Marmelaadi
Mandlilaaste

Valmistamine

  1. Pane toasoe kohupiim suuremasse potti ja sega kreemjaks.
  2. Lisa suhkruga vahustatud munad, tosooja või tükid, hapukoor, jõhvikad ja mandlilaastud. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 5 minutit. Ära keema lase minna.
  3. Vooderda pashavorm seest niiske kahekordse marliga ja vala kohupiimasegu vormi sisse.
  4. Siin retseptis kasutati kahte 0,9 liitrist savist lillepotti, kuid väga hea on vormina kasutada ka näiteks köögisõela.
  5. Kata pasha pealt marliga ja aseta midagi vajutuseks peale. Pane taldrik alla ja jäta järgmise päevani külmkappi.
  6. Serveerimiseks löö pasha vormist välja ja kaunista sulašokolaadi, marmelaadi ja mandlilaastudega.
  7. Retsepti autor

  8. Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.