Mustsõstra-kohupiima krõbedik

Mustsõstra-kohupiima krõbedik

Mustsõstra-kohupiima krõbedik

Mustsõstra-kohupiima krõbedik

Imehea klassikalise maitsega kohupiimamaius mis meeldib kõigile!

10 portsjonit
1 min
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

Täidis

400 g
Külmutatud või värskeid mustsõstraid
200 g
199 ml
2 tk
Muna
1 spl
Nisujahu
1 ½ spl
Maisitärklist
1 spl
Sidrunimahla
140 g
Suhkrut (70 g marjadele + 70 g kohupiimale)

Krõbedik

180 g
Nisujahu
115 g
Alma või 200g (külm)
50 g
Suhkrut
¼ tl
Soola
1 tl
Küpsetuspulbrit

SERVEERIMISEKS

1 tk

Valmistamine

  1. Sulata mustsõstrad ja sega marjad jahu, maisitärklise, suhkru (70 g ) ja sidrunimahlaga läbi. Seejärel jaota mustsõstrad ühtlaselt koogivormi põhja.
  2. Vahusta munad suhkruga (70 g), seejärel lisa kohupiim ja sega kuni saad ühtlase massi.
  3. Vahusta vahukoor, lisa kohupiimale ja sega uuesti läbi. Jaota segu ühtlaselt koogivormi marjade peale.
  4. Krõbediku valmistamiseks sega kausis omavahel jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber.
  5. Tükelda külm või väiksemateks kuubikuteks ja lisa jahusegule. Pudista või ja jahusegu käte abil ühtlaseks puruks.
  6. Laota puru ühtlaselt koogivormi kohupiima-vahukoore segu peale.
  7. Küpseta kooki 180 kraadi juures 45-50 min kuni kook on pealt kuldkollane.
  8. Lase jahtuda ja serveeri koos Alma vanilli pudinguga.
  9. Retsepti autor: Helen Nurmsoo

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.