Mango-pistaatsia beseerull pasha kohupiimakreemiga

Mango-pistaatsia beseerull pasha kohupiimakreemiga

Mango-pistaatsia beseerull pasha kohupiimakreemiga

Mango-pistaatsia beseerull pasha kohupiimakreemiga

Seda kevadiselt mahlast ja õhulist beseerulli täidab meelas segu vahukoorest ja külluslikust pasha kohupiimakreemist. Kreem saab täiendust küpsest mangost ja hapukast passionist. Kõik see kokku on midagi väga erilist. Seega kui otsid seda ühte hõrku magusrooga selle aasta lihavõttelauale, siis soovitame just seda kohevat rulli.

6 portsjonit
1 h
11 rating

Koostisosad6 portsjonit

7 tk
Munavalget
330 g
Suhkrut
2 spl
Tärklist
30 g
Kooritud pistaatsiapähkleid
200 ml

TÄIDIS

200 ml
31 spl
Sidrunimahla
300 g
1 tk
Küps mango
2 tk
Passionit
30 g
Kooritud pistaatsiapähkleid

Valmistamine

  1. Tõsta toasoojad munavalged suurde vahustamisnõusse ja lisa näpuotsaga soola. Vahusta munavalged pehmete vahutippude tekkimiseni. Hakka järk-järgult suhkrut lisama. Vahusta kuni saad tugeva beseevahu. Lõpuks lisa ka tärklis ja vahusta veelkord kõik läbi.
  2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri besee sellele ühtlase kihina (umbes 2 cm paksuselt).
  3. Purusta köögikombainis pistaatsiapähklid ja puista beseele peale pistaatsipähklipuru.
  4. Küpseta beseeplaati 175 kraadises ahjus 20 minutit. Soovituslikult kasuta pöördõhurežiimi.
  5. Tõsta ahjuplaat ahjust välja ja libista besee ettevaatlikult ahjuplaadilt maha. Lase umbes 10 min jahtuda. Tõsta beseele peale teine samasuur küpsetuspaber ja pööra ettevaaltikult besee teistpidi. Eemalda nüüd see küpsetuspaber, mille peal besee küpses. Lase beseeplaadil enne täidisega katmist täielikult jahtuda.
  6. TÄIDIS

  7. Kreemi jaoks vahusta koor pooleldi vahtu ja lisa siis pasha kohupiimakreem. Vahusta veel kuni saad koheva kreemi. Lõpus lisa ka sidrunimahl.
  8. Määri kreem ühtlase kihina küpsetatud beseeplaadile. Koori mango ja haki väikesteks tükkideks. Tõsta mangotükid kaussi ja sega hulka kahe passioni viljaliha. Jaota mango-passionisegu kreemile laiali. Keera beseerull nüüd ettevaatlikult alumise küpsetuspaberi abil rulli.
  9. Serveerimine

  10. Serveerides puista peale veel ohtralt pistaatsiapähklipuru. Naudi beseerulli selle valmistamise päeval, sest just samal päeval on selle krõbisev kate kõige parem!
  11. NIPID

  12. Võta munade vahustamiseks aega, need peavad olema kohevaks vahuks vahustatud.
  13. Enne kui besee ahju pistad, peab ahi olema kindlasti eelnevalt õige temperatuuri saavutanud.
  14. Küpsemise vahepeal ära ahju ust ava!
  15. Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.