Mahlane kohupiima-puuviljakeeks

Mahlane kohupiima-puuviljakeeks

Mahlane kohupiima-puuviljakeeks

Mahlane kohupiima-puuviljakeeks

Mahlane, mõnusa tekstuuriga ning ampsud täis üllatusi. Erinevad puuviljad pakuvad oma hapukuses ja maguses põnevaid kombinatsioone ning Alma kohupiim teeb selle keeksi eriti mahlaseks.

8 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

125 g
2 tk
muna
125 g
kuivatatud puuvilju
1 tl
küpsetuspulbrit
120 g
nisujahu
80 g
rukkijahu
200 g
80 g
fariinisuhkrut
65 g
ploomipüreed
40 ml
ploomimahla

glasuur

150 g
toorjuustu
60 g
tuhksuhkrut
1 tk
laimi

Valmistamine

  1. Sulata või ja sega kokku fariinisuhkruga, lisa samal ajal vispeldades ükshaaval munad. Teises kausis sega omavahel eelnevalt kuivained ja vala need muna-või seguga kokku.
  2. Sega ühtlaseks. Lisa kohupiim, ploomipüree ja kuivatatud puuviljad, sega veelkord korralikult läbi, et ei jääks suuremaid kohupiimatükke.
  3. Pane ahi eelsoojenema 180 kraadi peale. Pihusta keeksivormile õli ja vala tainas selle sisse, pane ahju küpsema ca 45-50 min.
  4. Kui keeks on veidi jahtunud, kuid endiselt vormis, tee hambatikuga sellele sisse lisaaugud ja pintselda keeksi ploomimahlaga (keeks on veel soe).
  5. Jäta keeks vormi jahtuma ca tunniks ja võta ta seejärel vormist välja, hea oleks jätta ta võimalusel veel jahutusrestile "jõudu koguma".
  6. Kui keeks on jahtunud kata ta särtsaka glasuuriga. Selleks vispelda kiirelt segades kokku toasoe toorjuust, laimikoor ja laimimahl ning tuhksuhkur. Kata keeks uhkelt oma krooniga.
  7. Alkoholivaba glögi on selle keeksi kõrvale meeldiv kaaslane, hea sõber kellega soovid aega veeta, vahel piisab lihtsalt heast seltskonnast, kus sõnad on üleliigsed.
  8. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.