Kodune snickers

Küpsisepõhi

mandlijahu 100 g
Valio Delish kakao-pähklikreem ℮400 g 75 g
Alma Eesti või 82% 200g 50 g

Karamelli kiht

fariinisuhkrut 100 g
Alma Eesti või 82% 200g 100 g
Alma vahukoor 35% 200ml 200 ml
soolatud maapähkleid 150 g
tumedat šokolaadi (Bitter 56%) 250 g

Valmistamine

Leivavorm kata küpsetuspaberiga

 

Põhja ettevalmistus: Pane ühte anumasse sulatatud või, mandlijahu ja maapähklikreem, sega spaatliga läbi.  Jaga põhi ühtlaselt küpsetusvormi.

Küpseta läbi 160 kraadi juures ca 4-6  min. Kui põhi on küpsenud, jäta jahtuma.

 

Karamelli-pähkli kihi ettevalmistus:

Vala poti põhja järk-järgult suhkur ja kuumuta seda pliidil, hoia kuumus ühtlaselt madal. Kui suhkur on karamelliseerunud hakka järk järgult lisama toasooja vahukoort, samal ajal pidevalt segades, kuumuta segu ca 3-4 min. Tõsta anum pliidilt ja lisa tükk tüki haaval või, samal ajal segades, kuni on saavutatud ühtlane mass. Vala karamellikiht eelküpsetatud, jahtunud põhjale. Vala peale röstitud soolapähklid, vajuta veidi spaatliga karamellikihi sisse. Lase külmkapis taheneda üleöö. 

 

Valmista ette šokolaadikiht

Haki šokolaad väiksemateks kuubikuteks ja pane pool kogusest kastrulisse madalal kuumusel sulama, jälgi ja sega pidevalt. Kui šokolaad hakkab sulama, tõsta kastrul pliidilt ja lisa vähehaaval ülejäänud šokolaad, samal ajal segades. Kuniks mass on ühtlaselt sulanud. 

Võta külmkapist ettevalmistatud kodune šnickers, lõika endale meelepärasteks juppideks, ca 6-7 suuremat šokolaadi ja kasta nad ükshaaval sulatatud šokolaadi seest läbi, nii, et kõik küljed saaks kaetud. Kahvlitega kaasa aidates saab neid hõlpsamini šokolaadis keerutada, šokolaad ise on väga kuum. Aseta šokolaadid jahtuma, kiiremini saad maiustama hakata kui paneb nad külmkappi. 

NB! Sulanud šokolaadi jääb üle, vala see väiksemasse anumasse, kus seda on hea säilitada kuniks järgmise šokolaadise küpsetise või joogi kasutamiseni.

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/