Kaeraküpsis

täistera nisujahu 85 g
kaerajahu 110 g
rafineerimata roosuhkrut 60 g
küpsetuspulbrit 0,5 tl
soola 0,25 tl
Alma Eesti või 82% 200g 100 g
vanillisuhkrut 0,5 tl
Alma hapukoor 10% 250g 1 spl
Valio Delish kakao-pähklikreem ℮400 g

Valmistamine

Sega kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa külm või ja näpi kiirelt purutaoliseks massiks. Seejärel lisa kaerajahu, hapukoor ja vaniljesuhkur, näpi kokku kuniks moodustub ühtne mass. Köögiroboti olemasolul kasuta seda, lisades koostisained samas järjekorras.

 

Aseta taignapall küpsetuspaberile, selle peale pane teine küpsetuspaber ja rulli kohe õhukeseks. Aseta külmkappi ca 30-45 min. Siis on kergem küpsiseid vormida ja nad säilitavad ka küpsemisel ilusti oma kuju.

 

Küpsiste ettevalmistamiseks lõigake küpsisevormiga või selle puudumisel sobib ka väiksem klaas, millega saate ringikujulised väljalõigatud küpsised. Pane samal ajal ahi eelsoojenema 180 kraadini.  Küpsetage 10 min ja jätke enne vahekihi lisamist jahtuma. NB! Küpsised küpsevad üsna kiirelt, kui oled taigna üsna õhukeseks rullinud, võid arvestada ca 8 minutiga.

 

Kui küpsised on jahtunud määri üks poolt Delish kreemiga, suuremad maiasmokad võivad julgelt paksema kihi lisada, sest see kreem muudab küpsised ainult täiuslikumaks! 

 

Joogisoovitus: kibuvitsatee on nende küpsiste ideaalne kaaslane, peale sinu enda muidugi!

 

Soovitan säilitada küpsiseid külmkapis.

 

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/