Lillkapsa-püreesupp lõhega

Lillkapsa-püreesupp lõhega

Lillkapsa-püreesupp lõhega

Lillkapsa-püreesupp lõhega

Mm.. püreesupp, mille teeb eriti kreemjaks ja juustuseks Valio sulajuust Forte juustuga. Tibake itaaliapärasust igapäevastesse roogadesse.

4 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

1 tk
porrut
800 g
lillkapsas
2 tk
küüslauguküünt
1 tk
väiksem õun
1 l
köögiviljapuljongit
185 g
200 g
lõhefileed
2 viilu
saia
2 tl
riivitud sidrunikoort
2 spl
sidrunimahla
2 spl
hakitud rosmariini
oliiviõli
1 näputäis

Valmistamine

  1. Lõika saiaviilud kuubikuteks ja sega 1 tl oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus u 15 minutit, kuni saad kuldse jumega krõbedad krutoonid.
  2. Alanda kuumus 150-kraadini. Tõsta ahjuplaadile kala, maitsesta soola, 1 tl riivitud sidrunikoore ja 1 sl hakitud rosmariiniga ning nirista peale 1 tl oliiviõli. Küpseta 10-12 minutit, kuni see on noaga kergelt läbistatav ja mahlane.
  3. Haki lillkapsas - lõika varreosast sõrmepaksune viil maha ja eemalda vanemad lehed juhul kui neid kapsa ümber on ning haki kogu ülejäänud kapsas (ka juurikaosa ning värskemad lehed). Viiluta porru alumine heledam osa ja küüslauguküüned ning tükelda õun.
  4. Kuumuta poti põhjas vähese õli ja võiga lillkapsast u 7 minuti jooksul, kuni see on kergelt jumekas, lisa porru, õun, 1 sl hakitud rosmariini, sidrunikoor ja küüslauk ning kuumuta segades veel paar minutit, kuni porru on pehmenenud.
  5. Lisa puljong ja lase vaiksel tulel 10 minutit podiseda, kuni kapsas on täiesti pehme. Püreesta supp blenderis ja vala potti tagasi, vajadusel lisa veel veidi kuuma puljongit või vett. Lisa sulatatud juust ja kuumuta veel kergelt, kuid ära mulinal keema lase.
  6. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Jaga lillkapsasupp taldrikutesse ja tõsta sellele kalatükid ning krõbedad krutoonid. Soovi korral pigista kalale veel veidi sidrunimahla. Serveeri.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.