Lihavõtte kook mangotarretisega

Lihavõtte kook mangotarretisega

Lihavõtte kook mangotarretisega

Lihavõtte kook mangotarretisega

Värske mango, magus kondenspiim ja hõrk Alma Kreeka stiilis jogurt annavad suurepärase koosluse, mida armastavad nii pere väiksemad kui suuremad.

8 portsjonit
5 h
22 ratings

Koostisosad8 portsjonit

põhi

230 g
digestive küpsiseid
80 g

täidis

400 ml
400 ml
kondenspiima
500 g
6 tk
želatiinilehte
1 tl
vaniljesuhkrut

mangokate

400 g
mangopüreed
3 tk
želatiinilehte

Valmistamine

  1. Purusta küpsised koos Alma võiga ühtlaseks.
  2. Suru segu u 24cm diameetriga koogivormi põhja ning küpseta ahjus 180kraadi juures u 5-6 minutit. Nii saad mõnusalt krõbeda koogipõhja. Lase põhjal natuke aega jahtuda.
  3. Täidise jaoks vahusta vahukoor koos vaniljesuhkruga tugevamaks vahuks.
  4. Pane želatiinilehed u 5 minutiks külma vette paisuma.
  5. Sega suures kausis omavahel kokku Alma Kreeka maitsestamata jogurt ja kondenspiim.
  6. Lisa segule vahustatud vahukoor.
  7. Kuumuta potipõhjas paar supilusikatäit vett, lase vesi keema ning võta tulelt. Pigista želatiinilehed üleliigsest veest tühjaks ning lahusta need kuumutatud vees.
  8. Jahuta segu natuke aega, muidu läheb jogurtisegu tükki!
  9. Seejärel hakka tasapisi segades želatiinisegu jogurtisegu sisse segama.
  10. Kui segu on ühtlaseks segatud, vala see koogivormi ning pane kappi u 4 tunniks tahenema.
  11. Tahenenud segule saab valmistada mangokatte. Paisuta ülejäänud 3 želatiinilehte ning lahusta lehed samamoodi kuumas vees potipõhjas. Jahuta segu. Vala mangopüree kaussi ning hakka želatiinisegu sinna sisse niristama. Vala püree koogile ning lase veel u tunnike taheneda.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.