Lihavõtte kohupiimamaius

Lihavõtte kohupiimamaius

Lihavõtte kohupiimamaius

Lihavõtte kohupiimamaius

6 portsjonit
3 h
00 ratings

Koostisosad6 portsjonit

350 g
200 ml
1 tk
2 tl
Vanillisuhkrut
75 g
Suhkrut
2 tk
Granaatõuna
100 g
Metspähkleid
10 lehte želatiini
1 dl

Valmistamine

  1. Vahusta hapukoor õhuliseks, see võtab aega vähemalt 20 minutit. Teises kausis vahusta Alma vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, lisa samal ajal vahustamist jätkates Alma rosina-vanilli kohupiimakreem. Sega juurde hakitud metspähklid ja enamus granaatõunaseemnetest (jäta väike osa granaatõunaseemneid kaunistuseks). Lõpuks sega õrnalt juurde vahustatud hapukoor.
  2. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Nirista želatiin segades kohupiimasegu hulka ja vala segu vormi tarretuma.
  3. Lase vähemalt 2 tundi jahedas tarretuda ja kummuta seejärel taldrikule. Sulata šokolaad vesivannil ja nirista kohupiimamaiusele. Kaunista granaatõunaseemnetega ja serveeri.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.