Lapsepõlve hõnguline kihiline magustoit

Lapsepõlve hõnguline kihiline magustoit

Lapsepõlve hõnguline kihiline magustoit

Lapsepõlve hõnguline kihiline magustoit

Mis ei puudunud sinu lapsepõlve suvedest vanavanemate juures? Kodune tunne, marjul käimised, vanaema küpsetatud rukkileiva lõhn ja suved, kuhu tahaks tagasi rännata. Ja nüüd saabki! Ajamasinat meil pole, aga jogurtimasin küll. Panime need mälestused uue Alma metsamarja-rukkileiva täispiimajogurti sisse, mis sobib ka valatult selle kihilise magustoidu sisse.

5 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad5 portsjonit

3 tk
Muna
140 g
Suhkrut
100 g
Jahu
25 g
Kakaod
1 tl
Küpsetuspulbrit
30 g
Sulatatud võid
130 g
Leiba
1 tl
Kaneeli
350 g
300 ml
300 g
Vaarika-mustsõstra toormoosi

Valmistamine

  1. Soojenda ahi 180 kraadini.
  2. Sulata või ja lase jahtuda
  3. Sega jahu, kakao ja küpsetuspulber.
  4. Vahusta munad ca 1 minut, seejärel lisa 100 g suhkrut ja vahusta kuni helekollase õhulise segu saamiseni.Sega jahusegu ettevaatlikult munadega ja lisa ka sulatatud või.
  5. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga, vala tainas plaadile ja aja ühtlaselt laiali.
  6. Küpseta 180 kraadi juures 25 min ja lase jahtuda.
  7. Leivapuru valmistamiseks sega riivitud leib ülejäänud suhkru ja kaneeliga. Rösti leivasegu ahjus 180 kraadi juures 4 min, seejärel sega ja rösti veel ca 3 min. Lase jahtuda.
  8. Jogurtikreemi valmistamiseks vahusta vahukoor tugevaks vahuks, seejärel lisa jogurt ja sega ühtlaseks kreemiks. Tõsta jogurtikreem glasuurikotti, et seda oleks mugavam klaasidesse panna.
  9. Alusta magustoidu ladumisega. Selleks lõika klaasi servaga šokolaadibiskviidist ring ning lükka see klaasi põhja esimeseks kihiks.
  10. Seejärel lisa moos ühtlase kihina nii, et moos puudutaks klaasi serva. Järgmise kihina lisa jogurtikreem.
  11. 4. kihiks röstitud leivapuru ja 5. kihiks moos.
  12. Viimasena aseta veel üks kiht jogurtikreemi.
  13. Kaunista magustoit leivapuru ja marjadega. Serveeri kohe või aseta magustoidud külmkappi ning serveeri mõne tunni möödudes.
  14. Retsepti autor

  15. Helen Nurmsoo

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.