Vaarika-kohupiima tassikoogid beseekattega
12 portsjonit
Alma Eesti võid 82% | 100 g |
suhkrut | 175 g |
muna | 2 |
vanilliekstrakti | 1 tl |
jahu | 200 g |
näpuotsatäis soola | |
Alma Kreeka kohupiimakreemi vaarika pavlova | 275 g |
vaarikaid (võivad olla ka külmutatud) | 100 g |
Kate
suurt munavalget (75 g) | 2 |
suhkrut | 120 g |
Valmistamine
Kookide jaoks vahusta toasoe või suhkruga kohevaks, lisa ühekaupa vahustades munad. Sega juurde vanilliekstrakt.
Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa kuivainete segu vaheldumisi kohupiimaga munasegule ning sega ühtlaseks.
Jaga segu 12 muffinivormi vahel, pista igasse vormi 4 vaarikat ja küpseta eelkuumutatud ahjus 179 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda.
Katte jaoks kuumuta munavalgeid ja suhkrut pidevalt segades, kuni segu on 60 kraadi, see võtab orienteeruvalt 7 minutit. Tõsta segu tulelt ja vahusta miksriga seni, kuni vaht on tihe ja läikiv. Pritsi besee jahtunud kookidele ja soovi korral anna gaasipõletiga viimane lihv beseed kergelt pruunistades.