Kohupiimarullid mustikatega

Taigna koostisosad:

pärmi 25 g
suhkrut 1 spl
Alma piim 2,5% 1L 250 ml
soola 1 tl
õli 50 ml
jahu + pisut sõtkumiseks 375 g

Või segu:

toasooja Alma Eesti võid 82% 200g 100 g
heledat muscovado suhkrut 120 g

Kohupiimatäidis

Alma kohupiimakreem mango-virsiku 380g 1 tops
jahu 3 spl
metsmustikaid 50 g
maisitärklist 1 tl
määrimiseks 1 muna ja spl vett
kaunistuseks tuhksuhkrut

Valmistamine

Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.


Võisegu valmistamiseks sega toasoe või suhkruga.

Kohupiima täidise valmistamiseks sega kohupiimakreem jahuga ühtlaseks massiks.

 

Retsepti autor: Triinu Võsu