Jogurti ja angervaksatäidisega šokolaadisõõrik
Alma Muah! vaarika-mascarpone koorene jogurt 1KG | 400g |
valget šokolaadi | 100g |
kookosõli | 1spl |
želatiinilehte | 2 |
angervaksasiirupit | 50g |
Alma vahukoor 35% 200ml | 100g |
suhkrut | 15g |
Glasuur:
piimašokolaadi | 200g |
kookosõli | 2spl |
röstitud ja hakitud metspähkleid | 30g |
Valmistamine
Täidise jaoks paisuta želatiinilehed külmas vees. Sulata kastrulis valge šokolaad ja kookoseõli ning lisa see jogurti hulka. Järgmisena kuumuta potis veest tühjaks pigistatud želatiinilehed ja siirup ning lisa see jogurti hulka.
Kurna segu läbi sõela ja seejärel lisa suhkruga vahustatud vahukoor sõõriku kreemi hulka. Pane see sõõrikuvormidesse, külmuta ära ja seejärel eemalda külmunud sõõrikud vormist. Hoia sügavkülmas kuni ära glasuurid.
Glasuuri valmistamiseks sulata kastrulis piimašokolaad ja kookosõli. Sega juurde metspähklid.
Glasuuri tiku abil sõõrikud ja pane külmkappi sulama.
Serveeri, kui sõõrikud on seest sulanud.
Retsepti autor: Kristian Neemela