Kõrvitsa-kaneelisai kohukestega

Kõrvitsa-kaneelisai kohukestega

Kõrvitsa-kaneelisai kohukestega

Kõrvitsa-kaneelisai kohukestega

Selle pehme ja sügisese kõrvitsa-kaneelisaia sisse peidsin šokolaadiglasuuriga vanillikohukesed, mis nii mõnusasti saia embusesse sulasid ja mahlase saia veelgi maitsvamaks muutsid. Seda küpsetist soovitan tungivalt just ahjusoojana nautida, just nii tuleb selle võlu kõige paremini välja.

10 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

450 g
Nisujahu
1 pakk
Kuivpärmi (11g)
½ tl
Soola
60 g
Suhkrut
1 tl
Jahvatatud kardemoni
1 tl
Kaneeli
100 ml
50 ml
Vett
100 g
150 g
Muskaatkõrvitsapüreed*

Täidis

100 g
250 g
Muskaatkõrvitsapüreed*
50 g
Suhkrut
1 spl
Kaneeli
1 tl
Kardemoni
5 tk

Katmiseks

50 g
Valget šokolaadi

Valmistamine

  1. Pärmitaina valmistamiseks sega kõigepealt suures kausis kokku jahu, pärm, sool, kaneel ja kardemon.
  2. Vala potti piim, vesi ja lisa ka suhkur. Kuumuta segu keskmisel kuumusel vispliga aeg-ajalt segades kuni suhkur on enam-vähem sulanud. Jahuta siis vedelik umbes 40 kraadini ehk käesoojaks.
  3. Teises potis sulata või ja jäta samuti jahtuma.
  4. Vala jahusegu sisse käesoe piimavedelik ja kõrvitsapüree. Sõtku 2-3 minutit. Nüüd lisa ka leige sulavõi ja sõtku veel paar minutit kuni tainas tuleb käte ja kausi küljest lahti. Vajadusel lisa natuke vett/jahu.
  5. Jäta tainas rätiku alla sooja kohta kerkima. Tainas peaks kerkima vähemalt kahekordseks.
  6. Rulli siis tainas jahusel laual suureks ristkülikuks lahti. Lõika kohukesed noaga veidi väiksemateks tükkideks. Määri toasoe või tainale laiali. Määri peale ka kõrvitsapüree. Puista peale vürtsid ja suhkur. Viimasena jaota tainale kohukesetükid. Rulli nüüd täidisega kaetud tainas tihedalt rulli alustades laiemast servast.
  7. Lõika suur kõrvitsarull 10-12ks väikeseks rulliks.
  8. Aseta rullid küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse ahjuvormi, lase veel u 15 min kerkida.
  9. Klopi lahti muna koos veega ja pintselda sellega natuke saia pealispinda.
  10. Küpseta kõrvitsasaia 180 kraadises (pöördõhk) ahjus 30-35 minutit. Lase 15 min jahtuda ja eemalda siis vormist.
  11. Enne serveerimist valmista saiale glasuur. Selle jaoks sulata valge šokolaad vesivannil ja nirista saiale.
  12. *Lõika kõrvits tükkideks ja rösti 200 kraadises ahjus 20 min. Lase jahtuda ja püreesta kannmikseris
  13. Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.