Kookosemaitseline vastlakukkel

Kookosemaitseline vastlakukkel

Kookosemaitseline vastlakukkel

Kookosemaitseline vastlakukkel

Midagi ilusat ja maitsvat vastlapäevaks! Ehk kui traditsiooniliste vastlakuklite üle on loendamine juba segi läinud, siis katseta seda vastlakeeru ja kookose sümbioosi!

6 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad6 portsjonit

Taina jaoks

6 g
Kuivpärmi
100 g
Suhkrut
½ tl
Soola
1 tl
Kardemoni
450 g
Nisujahu (umbkaudne kogus)
2 ½ dl
2 tl
Sidruni koort (riivitud)
100 g
Alma või

Kaneelikreemiks:

50 g
2 tl
Kaneeli
50 g
Suhkrut

Täidiseks

3 dl
1 ½ tl
Tuhksuhkurt
3 tl
Kookoshelbeid
1 tk
6 tl
Hapukat moosi (umbkaudne kogus)

Valmistamine

  1. Sega kuivained omavahel kokku.
  2. Kuumuta piim pisut soojemaks kui käesoojaks ja lisa koos sidrunikoorega kuivainetele.
  3. Lisa või ja sõtku kõik ühtlaseks tainaks.
  4. Kergita tainast 50°C ahjukuumuses 30-40 min.
  5. Seejärel sõtku tainas kätega läbi ja rulli jahusel pinna õhukeseks ristkülikuks (umbes suurusega 31cmx38cm).
  6. Tõsta tainas nii, et ristküliku lühem serv asetseks sinu poole.
  7. Valmista kaneelikreem, selleks sega kõik komponendid omavahel kokku ja määri see poolele osale tainale.
  8. Tõsta teine tainapool peale ja lõika tainast 6 riba. Lõika need ribad omakorda pooleks nii, et ülemine osa jääks umbes 1 cm osas läbilõikamata.
  9. Keeruta iga tainatüki ribad keerdu ning moodusta sellest pontsakaks pallike. Keera tainaotsad alla, et need küpsemisel lahti ei hargneks.
  10. Tõsta kuklikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200°C juures 15-17 min.
  11. Määri küpsenud kuklid kergelt veega üle ja lase jahtuda.
  12. Täidise valmistamiseks vahusta koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks, sega juurde kookoshelbed.
  13. Lõika kaneelikuklikestel pealmine ehk n-ö mütsiosa ära (lõika nii, et tekiks alumisele osale kerge süvend).
  14. Täida kuklid vanillipudinguga ning pritsi läbi pritskoti peale vahukoor nii, et keskele jääks auk.
  15. Sellesse tekkinud auku tõsta moos.
  16. Aseta peale ülemine saiaosa, raputa peale tuhksuhkrut ja hakka maiustama!
  17. Retsepti autor: Ragne Värk

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.