Pasta suitsujuustu kastme ja röstitud kõrvitsaga
Meelepärast pastat | 250 g |
Kõrvitsa viljaliha | 575 g |
Kivisoola | maitseks |
Õli |
Kaste
Valio Kaval Ants suitsujuust singiga | 250 g |
Alma kohvikoort | 200 ml |
Valio Kaval Ants sulatatud juust | 100 g |
Valmistamine
Esmalt lõika kõrvitsast väikesed kuubikud, pane need ahjupannile, nirista peale õli ja jahvata peale kivisoola. Pane kõrvitsad 180 kraadisesse ahju 15-20 minutiks küpsema.
Kõrvitsa küpsemise ajal saad valmis teha kastme. Selleks riivi Valio Kaval Ants singiga suitsujuust jämeda riiviga ning tõsta väikesesse potti. Lisa sinna ka Alma kohvikoor ning Valio Kaval Ants sulajuust. Kuumuta kastet madalal kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni suitsujuust on enamjaolt sulanud. Kui kõrvits on umbes pool ajast ahjus olnud, pane pasta keema.
Serveerimisel tõsta taldrikule pastat, lisa kaste ja röstitud kõrvitsa tükid. Naudi kohe.
Head kokkamist!
Jaanika ja Signe
Valio toidublogijad