Heeringas rosépipra ja hapukoorekastmes
8 portsjonit
Heeringafileed | 500 g |
Marinaad
Vett | 200 g |
Valgeveini äädikat | 100 g |
Soola | 12 g |
Suhkrut | 35 g |
Kaste
Alma hapukoort 20% | 250 g |
Sidrunimahla | 15 g |
Rosépipart | 7 g |
Suhkrut | 15 g |
Soola | 6 g |
Valmistamine
Esmalt valmista marinaad. Selleks lahusta sool ning suhkur äädika ja vee lahuses. Lõika puhastatud heeringafileest suupärased tükid, aseta kaussi ning vala peale marinaad. Lase kalatükkidel marinaadis seista umbes 24 tundi.
Sega kokku kastme ained. Vala heeringatükkidelt marinaad, vala peale kaste ning sega kõik korralikult läbi. Serveeri kas värskete keedetud kartulitega või koos musta leivaga.