Kihiline pudingutort

Kihiline pudingutort

Kihiline pudingutort

Kihiline pudingutort

Kreemjas ja šokolaadine tort, mis püüab esmalt pilku oma eriti ilusa kihilise välimuse tõttu. Pudingutordi põhjas tunned nii mõnusaid krõmpsuvaid metspähklitükke.

8 portsjonit
5 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

põhi

65 g
175 g
heledaid võiküpsiseid
40 g
röstitud metspähkleid

tume kiht

100 g
tumedat šokolaadi
150 g
100 ml
100 g
2 ½ tk
želatiinilehte

keskmine kiht

120 g
valget šokolaadi
150 g
80 ml
100 g
3 tk
želatiinilehte

hele kiht

80 g
valget šokolaadi
150 g
60 ml
50 g
2 tk
želatiinilehte

kaunistamiseks

30 g
tumedat šokolaadi
1 peotäis
röstitud metspähkleid

Valmistamine

  1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja, puista põhja peale hakitud metspähklitükke ja aseta vorm külmkappi.
  2. Tumeda kihi valmistamiseks pane väikesesse kuumakindlasse kaussi šokolaaditükid ja koor. Aseta kauss kuuma veega täidetud poti kohale ehk lase šokolaadi-kooresegul vesivannil ühtlaseks sulada. Sega ja lase umbes 5 minutit jahtuda.
  3. Sega siis hulka toasoe sulatatud juust ja šokolaadipuding. Lase želatiinilehtedel 5 minutit külmas vees paisuda. Kuumuta väikeses potis 3 spl vett keemiseni. Tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale, pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse. Jahuta paar minutit ja nirista želatiinisegu peene joana pudingukreemi hulka samal ajal hoogsalt segades. Vala tume pudingukreem küpsisepõhjale. See peaks umbes 20 minutiga olema piisavalt tardunud, et saaksid järgmise kihi peale valada. Niiet võid kohe alustada ka keskmise kihi valmistamisega.
  4. Keskmise kihi valmistamiseks pane väikesesse kuumakindlasse kaussi valge šokolaadi tükid ja koor. Aseta kauss kuuma veega täidetud poti kohale ehk lase šokolaadi-kooresegul vesivannil ühtlaseks sulada.
  5. Sega ja lase umbes 5 minutit jahtuda. Sega siis hulka toasoe sulatatud juust ja šokolaadipuding. Lase želatiinilehtedel 5 minutit külmas vees paisuda. Kuumuta väikeses potis 3 spl vett keemiseni. Tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale, pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse. Jahuta paar minutit ja nirista želatiinisegu peene joana pudingukreemi hulka samal ajal hoogsalt segades. Vala pudingukreem nüüd ühtlaselt esimese kihi peale ja lase umbes 30 minutit tarduda. Võid vaikselt hakata viimast kihti valmistama.
  6. Hele kiht tuleb natuke õhem kui teised. Selle valmistamiseks pane väikesesse kuumakindlasse kaussi valge šokolaadi tükid ja koor. Aseta kauss kuuma veega täidetud poti kohale ehk lase šokolaadi-kooresegul vesivannil ühtlaseks sulada.
  7. Sega ja lase umbes 5 minutit jahtuda. Sega siis hulka toasoe sulatatud juust ja puding. Lase želatiinilehtedel 5 minutit külmas vees paisuda. Kuumuta väikeses potis 3 spl vett keemiseni. Tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale, pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse. Jahuta paar minutit ja nirista želatiinisegu peene joana pudingukreemi hulka samal ajal hoogsalt segades. Vala hele pudingukreem viimaseks kihiks koogile. Lase nüüd tordil veel umbes 3-4 tundi külmkapis tarduda.
  8. Eemalda tort ettevaatlikult vormist. Enne serveerimist sulata vesivannil tume šokolaad ja „triibuta“ tordile kaunistuseks. Puista peale ka metspähklitükke.
  9. Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.