Kaeraküpsis

Kaeraküpsis

Kaeraküpsis

10 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

85 g
täistera nisujahu
110 g
kaerajahu
60 g
rafineerimata roosuhkrut
½ tl
küpsetuspulbrit
¼ tl
soola
100 g
½ tl
vanillisuhkrut
1 spl

Valmistamine

  1. Sega kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa külm või ja näpi kiirelt purutaoliseks massiks. Seejärel lisa kaerajahu, hapukoor ja vaniljesuhkur, näpi kokku kuniks moodustub ühtne mass. Köögiroboti olemasolul kasuta seda, lisades koostisained samas järjekorras.
  2. Aseta taignapall küpsetuspaberile, selle peale pane teine küpsetuspaber ja rulli kohe õhukeseks. Aseta külmkappi ca 30-45 min. Siis on kergem küpsiseid vormida ja nad säilitavad ka küpsemisel ilusti oma kuju.
  3. Küpsiste ettevalmistamiseks lõigake küpsisevormiga või selle puudumisel sobib ka väiksem klaas, millega saate ringikujulised väljalõigatud küpsised. Pane samal ajal ahi eelsoojenema 180 kraadini. Küpsetage 10 min ja jätke enne vahekihi lisamist jahtuma. NB! Küpsised küpsevad üsna kiirelt, kui oled taigna üsna õhukeseks rullinud, võid arvestada ca 8 minutiga.
  4. Kui küpsised on jahtunud määri üks poolt Delish kreemiga, suuremad maiasmokad võivad julgelt paksema kihi lisada, sest see kreem muudab küpsised ainult täiuslikumaks!
  5. Soovitan säilitada küpsiseid külmkapis.
  6. Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.