Hõrk šokolaadikook kakaokohukeste ja pohladega

Hõrk šokolaadikook kakaokohukeste ja pohladega

Hõrk šokolaadikook kakaokohukeste ja pohladega

Hõrk šokolaadikook kakaokohukeste ja pohladega

Mida jahedamaks õues läheb, seda rohkem kisub tummisemate šokolaadikookide poole. See niiske ja kreemjas šokolaadikook on tõeline šokolaadisõprade unistus! Valmib väga lihtsalt ja maitseb ülimalt hõrgult. Kakaokohukesed lisa koogile kindlasti alles poole küpsemise ajal, nii jääb kook eriliselt hea.

10 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

200 g
250 g
Tume šokolaad (50-60 % kakaosisaldusega)
150 g
Suhkur
4 tk
Muna
60 g
Nisujahu
½ tl
Sool
1 tl
Küpsetuspulber
100 g
Jõhvikad või pohlad
4 tk

PEALE

1 tk
1 peotäis
Jõhvikaid või pohli

GLASUUR

50 ml
50 g
Tumedat šokolaadi

Valmistamine

  1. Sulata potis madalal kuumusel või ja šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud.
  2. Lisa suhkur ja sega läbi. Lase 5-10 min jahtuda.
  3. Vahusta seejärel ükshaaval hulka munad.
  4. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu teiste ainete hulka ja sega kõik korralikult läbi.
  5. Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) küpsetuspaberiga.
  6. Vala ½ koogitainast vormi põhja ja jaota peale marjad.
  7. Vala peale ülejäänud osa tainast.
  8. Tõsta kook 180 kraadisesse ahju ja küpseta 10 min.
  9. Vahepeal lõika iga kohuke neljaks.
  10. Tõsta vorm ahjust välja ja säti peale kohukesetükid, vajuta kergelt alla.
  11. Pista kook uuesti ahju ja küpseta veel 20 min.
  12. Tõsta siis kook ahjust välja ja lase vähemalt 1 tund külmas (veel parem 3-4 tundi) jahtuda.
  13. Glasuuri jaoks kuumuta koor väikeses potis ja lisa hakitud šokolaad.
  14. Sega kuni šokolaad on sulanud.
  15. Nirista glasuur koogile, puista peale meresoolahelbeid.
  16. Kaunista kook kohukeseviilude ja pohladega.
  17. Naudi sooja tee või kohviga!
  18. Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.