Bataadibrownie

Bataadibrownie

Bataadibrownie

Mõnusalt šokolaadine, mahlane ja niiske bataadibrownie. Šokolaadinööbid, mis on mõnusalt sulanud annavad tummise maitse ja seal, kus nööbiampsu kohta ei ole on justkui veidi pehme iirisekommi meenutus. Nii hea, et vajab kauem aega selle nautimiseks kui valmistamiseks.

5 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad5 portsjonit

1 tk
suurem bataat
100 g
2 spl
magustamata kakaod
60 g
rafineerimata roosuhkrut
100 g
nisujahu
½ tl
küpsetuspulbrit
½ tl
vaniljesuhkrut
1 tk
80 g
šokolaadinööpe

Valmistamine

  1. Tee bataati kahvliga augud sisse, torka lihtsalt kahvel korraks sisse. Mässi bataat fooliumisse ja küpseta ahjus pehmeks, 200 kraadi juures ca 30 min. Jahuta!
  2. Koori bataadilt koor ja blenderda püreeks. Sulata või ja sega see bataadipüreega kokku, sega korralikult läbi, ühtlaseks massiks. Nüüd lisa suhkur ja vaniljesuhkur. Sega komponendid omavahel
  3. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber, sõelu ja sega see samaaegselt püresse. Lisa kakao ja Profeel piimašokolaadi puding, sega läbi. Viimasena lisa šokolaadinööbid, sega kergelt spaatliga viimast korda läbi.
  4. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi 24x24 mõõdus ja küpseta ahjus 170 kraadi juures ca 40-45 min., kuni tikk küpsetise sisse torgata ja see puhtaks jääb.
  5. Nüüd on toad mõnusat šokolaadilõhna täis, tõsta brownie jahtuma. Lase enne lahtilõikamist ja söömist täielikult jahtuda. Soovi korral võid peale lisada soolahelbeid.
  6. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.