Apelsini-kohupiima šarlott

Apelsini-kohupiima šarlott

Apelsini-kohupiima šarlott

Apelsini-kohupiima šarlott

Mõnusalt kerge ja kiirelt valmiv amps, rullbiskviit ja kohupiim-vahukoorega on hitt nii suurte kui väikeste seas! Näpud limpsitakse ka puhtaks!

8 portsjonit
8 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

biskviit

2 tk
muna
30 g
nisujahu
25 g
kartulitärklist
½ tl
küpsetuspulbrit
300 g
apelsinimoosi

Täidis

5 tk
želatiinilehti
200 g
400 g
90 g
suhkrut
1 tl
vaniljesuhkrut
150 g
külmutatud marju
2 spl
vett
1 tk
sidrunit

Valmistamine

  1. Valmista ette biskviit. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel kokku kuivained ja raputa läbi sõela vahustatud munade hulka, samal ajal segades.
  2. Vala segu küpsetuspaberiga ettevalmistatud ahjuplaadile ja küpseta 20 kraadises ahjus 6-8 min. Kui biskviit on küpsenud võta teine küpsetuspaber ja ja raputa sellele veidi peale suhkrut ning kalluta peale biskviit, lase tal veidi jahtuda.
  3. Kui biskviit on jahtunud määri sellele peale ühtlaselt kiht apelsinimoosi ja rulli kokku, aseta muude ettevalmistuste ajaks külmkappi, nii on teda hiljem kergem viilutada.
  4. Vooderda kauss toidukilega kokku ja laota sinna põhja ja äärtesse rullbiskviidi viilud. Sõltub, kui suured viilud teed, ehk kas jagub ka põhjakihile. Või kuidas ise eelistad.
  5. Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa kohupiim ja sega veelkord korralikult läbi.
  6. Pressi sidrunimahl kastrullise, lisa 2-3 spl vett ja kuumuta vesi pliidil, ära keema lase. Võta kastrul pliidilt, pigista zelatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja lahusta sidrunivees, sega samal ajal ja veendu, et tükke sisse ei jäänud.
  7. Sega külmunud marjad kohupiima vahukoore hulka, seejärel vaikselt niristades ja samal ajal segades vala juurde želatiinisegu.
  8. Vala segu rullbiskviidi peale ja tõsta külmkappi tahenema minimaalselt 6 tunniks - hea, kui tahkub üleöö.
  9. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.