Ahjulõhe

Ahjulõhe

Ahjulõhe

Kohupiima-, ürdi- ja paisutatud tatrakattega ahjulõhe on üks igavesti mõnus roog. Kohupiim annab mõnusa mahlakuse ja ürdid suvise värskuse ning paisutatud tatar särava krõmpsu.

4 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

1 kg
lõhefileed
1 ½ tl
Himaalaja soola
¼ tl
musta purustatud pipart
1 tk
muna
200 g
100 g
1 peotäis
hakitud murulauku
1 peotäis
hakitud lehtpeterselli
1 peotäis
paisutatud tatart

Valmistamine

  1. Võta lõhefilee ja kuivata köögipaberiga kuivaks. Hõõru fileele 1,5 tl soola ja 0,25 tl musta purustatud pipart. Mässi kala toidukilesse ja lase kalal seista ca 1 tund.
  2. Valmista ürdi-kohupiima kate. Klopi muna lahti ja lisa 0,25 tl soola. Lisa kohupiim ja riivitud juust ning sega ühtlaseks. Lisa kohupiimasegule hakitud murulauk ja lehtpetersell.
  3. Võta lõhefilee toidukilest välja ja lõika viieks enam-vähem ühesuuruseks tükiks. Kata ahjupann küpsetuspaberiga ning aseta sinna kalatükid. Määri kalatükkidele kohupiimasegu ning raputa segule paisutatud tatart.
  4. Küpseta kala eelsoojendatud ahjus 220 C juures ca 15 minutit, kuni kala on pealt kergelt pruunikas ja kohupiimakate kergelt sulanud. Serveeri soojalt koos rohelise salatiga.
  5. Retsepti autor: Triinu Võsu/ My Mum is the best Cook ever /triinuvosu.blogspot.com

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.