Porgandikook Valio sulajuustu ja astelpajumarjadega

Porgandikook Valio sulajuustu ja astelpajumarjadega

Porgandikook Valio sulajuustu ja astelpajumarjadega

Porgandikook Valio sulajuustu ja astelpajumarjadega

Eriline kook eriliste päevade jaoks! Porgandikoogile annavad värskust kooki kaunistavad astelpajumarjad ja mõnusa kreemisuse muidugi Valio sulajuust.

9 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad9 portsjonit

3 tk
suurt muna
150 g
suhkrut
1 dl
õli
120 g
nisujahu
40 g
mandlijahu
1 tl
küpsetuspulbrit
¼ tl
soodat
250 g
porgandeid
2 spl
apelsinimahla
1 tl
riivitud apelsinikoort
30 g
pistaatsiapähkleid või mandleid
30 g
suhkrustatud ingveri

sulajuustukreem

185 g
200 ml
80 g
tuhksuhkrut
1 tl
riivitud apelsinikoort

kaunistuseks

1 dl
külmutatud astelpajumarju
20 g
hakitud pistaatsiapähkleid

Valmistamine

  1. Vahusta külmkapikülm Valio sulajuust, Alma vahukoor ja tuhksuhkur pehmeks, aga vormi hoidvaks kreemiks. See võtab aega kauem, kui hariliku vahukoore vahustamine (u 3-5 minutit). Sega sekka riivitud apelsinikoor ja tõsta kreem koogi valmistamise ajaks külmikusse, et see veel veidi taheneks ja maitsestuks.
  2. Kuumuta ahi 180-kraadini. Koori ja riivi porgandid võimalikult tiheda riivi abil. Haki ingver ja pähklid/mandlid.
  3. Klopi munad suhkruga segamini ja lisa õli ning apelsinimahl ja –koor. Mõõda teise nõusse jahu, mandlijahu, küpsetuspulber ja sooda, sega ning lisa munasegule. Sega ühtlaseks ja lisa segades tainale ka riivitud porgandid, hakitud ingver ja pähklid (või mandlid). Tainas peaks jääma ühtlane ja pigem vedelapoolne.
  4. Vala see küpsetuspaberiga vooderdatud u 40x30 cm küpsetusvormi ja küpseta 15- 18 minutit ahju keskmises osas kasutades pealt ja alt küpsetusrežiimi. Kui kooki torgatud tikk jääb puhtaks, võta vorm ahjust ja lase u 10 minutit jahtuda. Kummuta kook teisele küpsetuspaberile ja tiri koogipõhjale jäänud paber ära. Lase täielikult jahtuda.
  5. Lõika koogipõhi täpselt pooleks ja kata poolega eelnevalt valmistatud kreemist. Tõsta peale teine koogipool ja kata ülejäänud kreemiga. Puista koogile hakitud pistaatsiapähkleid ja astelpajumarju, lõika tükkideks ning serveeri.
  6. Retsepti autor

  7. Britt Paju

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.