Margherita pizza

Margherita pizza

Margherita pizza

Margherita pitsal on maitsev pitsapõhi, mis on kaetud lihtsate ja hoolikalt läbimõeldud lisanditega.

4 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

põhi

25 g
pärmi
2 dl
vett
½ spl
soola
50 g
5 dl
nisujahu

täidis

400 g
tomatikastet
300 g

pitsa peale

värsket basiilikut
oliiviõli
musta pipart

Valmistamine

  1. Alusta pitsapõhja tegemist, lahustades pärmi kätesoojas vees.
  2. Sega hulka teised pitsapõhja koostisosad ja sõtku pitsatainast elastseks.
  3. Lase tainal riide all hästi kerkida.
  4. Rulli või patsuta tainas ahjupanni suuruseks või 2-4 ümmarguseks pitsapõhjaks.
  5. Tõsta pitsapõhi ahjuplaadile. Lase täidise valmistamise ajal kerkida.
  6. Kuumuta ahi 250 kraadini ja lase ahjul enne pitsa sisse panemist soojeneda.
  7. Jaga kergitatud pitsatainas neljaks tükiks ja keera korralikult jahusel laual rulli või rulli käsitsi neli ümmargust pitsat.
  8. Määri pitsakaste põhjale. Puista peale Atleet pitsa riivjuustu.
  9. Tõsta pitsa korraga kuumale ahjuplaadile ja küpseta, kuni servad on kerkinud ja pind kaunilt pruunistunud. Küpseta ka ülejäänud pitsad. Viimistle enne serveerimist värske basiiliku ja oliiviõliga.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.