Valio Eesti AS on sertifitseeritud ISO 9001 ja 14001 alusel. Meie tooteid iseloomustava kõrge kvaliteedi hoidmisel lähtume põhimõtetest:
Suure ja väga olulise osa meie kvaliteedisüsteemist moodustab toiduohutus:
Võtame vastutuse keskkonna ees, hankides keskkonnamõjusid vähendavat tehnoloogiat, kasutades säästlikult toorainet ja energiat ning soodustades taaskasutatavate, taasringlusesse võetavate ja energiasäästlike pakendite kasutamist. Oma ostutegevuses teeme koostööd selliste partneritega, kelle väärtused ja eesmärgid sobivad kokku Valio Eesti keskkonnaalaste eesmärkidega. See tegevuspõhimõte tähendab tasakaalu leidmist keskkonna ning sotsiaalsete- ja äriliste eesmärkide vahel.
Meie põhitähelepanu läheb keskkonnaalaselt:
2019. aasta alguses läbis Valio Eesti Juustutehas Võrus edukalt auditi, mille tulemusel omistati tehasele ja seal toodetavatele juustudele aprilli alguses Halal-sertifikaat. Sellega tunnistati Valio Eesti Võru Juustutehases juustude valmistamine ja selleks kasutatav tooraine vastavaks islamisriikides kehtivatele standarditele.
Lisaks Forte ja Gran Regale juustudele omistati sertifikaat ka Atleet Cheddarile, Lacey Swiss juustule, Lõuna-Euroopa riikides populaarsetele Regato ja Cagliata juustudele ning vadakukontsentraadile.
Valio Eesti Võru juustutööstus on alates 2015. aastast sertifitseeritud vastavalt BRC toiduohutuse standardile. 2021. aastal toimunud auditi tulemusena on Valio Eesti, Võru Juustutööstus sertifitseeritud hindele ”A”.