Ploomi galette jogurtivahuga

Ploomi galette jogurtivahuga

Ploomi galette jogurtivahuga

Ploomi galette jogurtivahuga

Selle magustoidu krooniks on jahutav kreemine külm jogurtivaht, mis soojal küpsetisel imeliselt maitsev jääb!

6 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad6 portsjonit

tainas

150 g
nisujahu
100 g
speltajahu
125 g
1 tk
munakollane
1 spl
vett
25 g
farafiinisuhkrut

täidis

6 tk
ploomi
3 tl
maapähklivõid
¼ tl
kaneeli
1 tk
muna
15 g
mandlilaaste

jogurtivaht

100 ml
20 g
suhkrut

Valmistamine

  1. Tükelda Alma või kuubikuteks ja vala juurde jahu ja suhkur, näpi omavahel purutaoliseks. Lisa munakollane ja jääkülm vesi, sega kätega veelkord läbi ning jaota tainas kolmeks osaks. Pane taina pätsidele toidukile ümber ja pane ca 30 min külmkappi tahenema.
  2. Järgmisena valmista ette jogurtivaht. Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks, lisa juurde Gefilus jogurt ja mikserda veekord läbi. Pane kreem kausiga sügavkülma, niikaua kuniks ülejäänud ettevalmistusi teed.
  3. Pane ahi eelsoojenema 190 kraadi peale.
  4. Poolita ploomid ja viiluda need omakorda õhemateks viiludeks. Võta külmkapist tainas ja rulli küpsetuspaberi vahel õhukeseks. Määri igale õhukeseks rullitud taina keskele 1 tl maapähklikreemi, laota sinna peale ploomid nii, et äärtesse jääks taina osa. Keera äärtest ülejäänud tainas galette peale tagasi.
  5. Määri galette pealt lahtiklopitud munaga, raputa peale kaneeli ning taina äärtele mandlilaaste. Pane ahju küpsema ca 20-25 min või kuniks galette'id on pealt kuldpruunid.
  6. Võta see hõrk küpsetis ahjust ja lase veidi jahtuda. Suuremad maiasmokad pistavad terve tüki pintslisse, väiksematel maiasmokkadel soovitan galette poolitada ja sõbraga jagada.
  7. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.